Kukurydziane z żurawiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są delikatne, mają piękny żółty kolor. Można je też upiec z 1 szkl. mąki pszennej i 1 szkl. kukurydzianej.

Składniki:

  • ● 1 i 1/3 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 3/4 szkl. maślanki
    ● 1/4 szkl. soku pomarańczowego
    ● 3 łyżki oleju
    ● jajko
    ● ok. 7,5 dag suszonej żurawiny

Kukurydziane z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy
    składniki sypkie, w drugiej
    – mokre. Mokre wlewamy
    do suchych, mieszamy
    (mogą zostać grudki). Dodajemy
    żurawinę.
  • 2. Ciastem wylepiamy wyłożoną
    papilotkami formę
    do muffinek. Pieczemy ok.
    25 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy