Kule mielone z pomidorkami cherry

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 3 osób

.....

  • 50 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6oog mięsa z karkówki
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    8 pomidorków cherry
    1 jajo
    1 bułka mała
    sól,pieprz
    olej do smażenia
    bułka tarta

Kule mielone z pomidorkami cherry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone mięso mielimy. Dodajemy jajo,wcześniej namoczoną i odciśnietą bułkę,starta cebulę i czosnek (na drobnych oczkach) sól i pieprz. Całą masę dobrze wyrabiamy rękoma.

    Na wilgotnych dłoniach z mięsa robimy placki i na każdy układamy po pomidorku. Formujemy kule,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor ( często obracamy,żeby mięso się ładnie dosmażyło) i gotowe.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami i surówką/sałatą
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

Papryka faszerowana twarogiem i pomidorkami cherry