Kulebiaczki z leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Dynię oczyścić i obrać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.
2.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić dynię i mieszając obsmażyć, następnie dodać cebulę i pozostałe warzywa, na koniec czosnek. Doprawić do smaku i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem przesmażyć. Warzywa nie muszą być miękkie.
3.Ciasto cienko rozwałkować i przeciąć na dwa prostokąty. Na obydwa wyłożyć farsz i zlepić. Położyć zlepieniem do dołu.
4.Ostrym nożem zrobić małe nacięcia i przeciąć na cztery małe kulebiaczki. Posmarować roztrzepanym białkiem i piec 20 min. w temp. 200 stopni.
Komentarze