Kuleczki Bounty

0 (0 ocen)

Małe drobiazgi, idealne na prezent lub jako dodatek do małej kawki.

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych,
    200g mlecznej czekolady,
    70 g masła,
    100 ml śmietanki 30%,
    70g cukru pudru,
    kilka kropli aromatu rumowego.

Kuleczki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę połączyć z pokrojonym masłem, podgrzać. Wiórki zmieszać z cukrem, wlać ciepłą śmietankę. Dodać aromat. Formować małe kulki, układać na papierze. Przykryć folią aluminiową i wstawić na 2 godz do lodówki.
  • 2. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, kuleczki maczać w czekoladzie. Ponownie schłodzić, by czekolada całkowicie zastygła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy