Kulki rybne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonała zakąska na różne przyjęcia a można też wykorzystać na obiad lub kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg fileta z ryb morskich
    0.5 kg wieprzowiny (karczek)

    zalewa
    cebula - 30 dag
    ocet – 1/2 szklanki
    cukier - 3 łyżek
    ziele angielskie
    liść laurowy
    woda - 1 litr

Kulki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i filet rybny pomielić ,dodać pieprz ,jajo, drobno siekaną cebulkę. Dosmakować solą ,jarzynką wg. uznania.
    Gdy mielone jest za rzadkie dodać trochę bułki tartej.
    Formować kuki, obtoczyć w bułce tartej i piec na oleju.
    Ostudzone – zimne kulki zalać zimną zalewą.

    Zalewa
    Składniki zagotować.

Porady

Kulki przenoszę do słoików i można przechowywać dłużej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy