Kulki z kaszy jaglanej i serka topionego

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska do wina i nie tylko.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
    90 g serka topionego
    1 jajko
    4-5 łyżek sezamu
    szczypta soli i pieprzu

    Do dekoracji:
    winograna lub oliwki bez pestek

Kulki z kaszy jaglanej i serka topionego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Serek topiony zetrzyj na tartce o grubych oczkach. W głębokiej misce wymieszaj serek, kaszę i jajko. Dopraw pieprzem i solą. Z masy uformuj kulki i obtaczaj w sezamie. Kulki wyłóż na blachę pościeloną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez 25-30 min. Podawaj na ciepło lub na zimno. Udekoruj wg gustu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy