Kurczak Brukselkowy w curry

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Potrawka z kurczakiem i z warzywami w pysznym sosie curry, najlepiej podawać z ryżem.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Curry
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    • 1 opakowanie mrożonej brukselki
    • 3 małe marchewki
    • 1/3 kapusty białej
    • Kostka rosołowa
    • 2 łyżki maki pszennej

Kurczak brukselkowy w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju
  • przyprawy 2. Doprawiamy curry oraz solą.
  • warzywa 3. Fasolkę, brukselkę, oraz marchewkę obraną i pokrojoną w kostkę, wkładamy na patelnię, zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy.
  • kostka 4. Dodajemy kostkę rosołową.
  • kapusta 5. Kapustę drobno siekamy i dokładamy do warzyw.
  • curry 6. Doprawiamy curry.
  • mięso 7. Łączymy mięso z warzywami.
  • zaprawka 8. W naczyniu rozrabiamy mąkę z małą ilością wody i gdy warzywa są już dobre wlewamy do warzyw, gotujemy
    5 minut.
  • danie 9. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy