Kurczak duszony z cebulką i pieczarką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przygotowanie zajmuję zaledwie 30 min i jest na każdą kieszeń

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -180 g kurczaka
    -100 g pieczarek
    -100 g cebuli
    -pół szklanki wody
    -łyżka masła klarowanego
    dodatki:
    -120 g kaszy gryczanej
    -2 pomidory
    -100 g sałaty lodowej

Kurczak duszony z cebulką i pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy. Pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy do odparowania wody i zdejmujemy z patelni.
    2. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy
    3. Cebulkę w kostkę i podsmażamy aż się zeszkli.
    4. Dodajemy kurczaka, pieczarki i zaczynamy duszenie, co jakiś czas mieszamy. Gdy mięso już będzie dosmażone dolewamy wodę, zakrywamy i dusimy jeszcze ok 7 min.
    Podajemy z kaszą i sałatką z pomidora i sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy