Kurczak faszerowany

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dla tych co lubią szybkie, proste, zdrowe i oryginalne rozwiązania na obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • -Kurczak
    - ok 1,5szklanki mięsa mielonego
    - 25 dkg pieczarek
    - cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - kilka ziarenek kminku, majeranek
    - sól, pieprz, odrobina delikatu( może być przyprawa do kurczaka)
    - masło

    Do dekoracji użyłam:
    - woreczek ugotowanego ryżu
    - ogórek
    - 2 cebule
    - odrobina szczypiorku

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka wyluzować ( pozbyć się kości) i posolić w środku.
  • 2. Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy 2min. Zlewamy powstała wodę i przerzucamy do miski. Na patelni smażymy posolone mięso ok 5min. Mięso łączymy z pieczarkami i doprawiamy...
  • 3. Na kurczaka wykładamy farsz i z czepiamy wykałczkami lub sznurkiem. Kładziemy na blachę polaną odrobiną tłuszczu. Kurczaka posypujemy solą, pieprzem, majerankiem i masłem. Pieczemy ok 30- 40min.

Porady

Kurczak świetnie smakuje z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony