Kurczak faszerowany

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

To tradycyjne danie babci mojego chłopaka

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • kurczak
    40dkg mięsa mielonego
    1-2 wątróbki drobiowe
    1 jajko
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany
    przyprawy

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka usunąć kości. Przygotować farsz. Do mięsa mielonego dodać jajko, śmietanę, bułkę, przyprawy. Wymieszać. Wątróbkę usmażyć na masełku. Pokroić po czym dodać do mięsa mielonego. Nadziewać kurczaka. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 1,5 h w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony