Kurczak faszerowany ziołowym serkiem z czosnkową panierką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna odmiana zwykłych kotletów z kurczaka.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    Duża pierś z kurczaka
    3 łyżki serka kanapkowego z ziołami (typu Almette)
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki bułki tartej z grahamki
    Łyżeczka słodkiej papryki
    Świeżo mielony pieprz
    Sól
    Duża łyżka oleju rzepakowego

    Do podania warzywa pieczone

Kurczak faszerowany ziołowym serkiem z czosnkową panierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i kroję na połówkę, nacinam tworząc kieszonkę.
    Czosnek przeciskam przez praskę. Połowę dodaję do serka, drugą połowę do bułki tartej, doprawiam panierkę słodką papryką.
    Kotlety oprószam solą, pieprzem i szczyptą papryki, faszeruję serkiem i lekko smaruję olejem.
    Mięso panieruję w bułce tartej. Przekładam kotlety do naczynia do zapiekania i piekę razem z warzywami przez 30 minut w 170 stopniach-w połowie przewracam kotlety na drugą stronę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy