Kurczak francusko-polski

0 (0 ocen)

Kurczak to mięso najbardziej lubiane przez polaków. W połączeniu z polskimi przyprawami i musztardą francuską smakuje pysznie. Mięsko jest mięciutkie a skórkę ma chrupiącą.

Składniki:

  • 2 pałki kurczaka

    Marynata
    4 łyżki oleju
    3 łyżeczki musztardy francuskiej
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    po 1 łyżeczce : bazylii, oregano, przyprawa do kurczaka staropolska , papryka słodka mielona

Kurczak francusko-polski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać. Wysmarować marynata kurczaka i wstawić do lodówki na 2 godzin
  • 2. Kurczaka wstawić do piekarnika w 180 stopni na 30-40 min ( termo grill)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy