Mam 19 lat i jestem uczennicą technikum gastronomicznego. Od dziecka lubię eksperymentować w kuchni. Od babci nauczyłam się gotować tradycyjne potrawy, jednak zawsze je nieco modyfikuję.
35 min
Składniki:
● 30 dag filetów z kurczaka
● 20 dag zielonej fasolki szparagowej
● 20 dag brokułów
● czosnek granulowany
● przyprawa do kurczaka
● oliwa z oliwek
Kurczak na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy
i kroimy w kostkę. Podsmażamy
na rozgrzanej oliwie.
2.Pod koniec smażenia doprawiamy
czosnkiem i oprószamy
przyprawą do kurczaka.
Wyjmujemy.
3.Brokuły myjemy i dzielimy
na różyczki. Fasolkę myjemy
i odcinamy końcówki. Warzywa gotujemy na małym ogniu
ok. 5 minut. Przekładamy na
tłuszcz ze smażenia kurczaka.
Chwilę podsmażamy. Podajemy
z kurczakiem.
Porady
Do potrawy możemy również dodać paprykę i pieczarki.
Komentarze