KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Kto nie próbował musi koniecznie, kurczak wychodzi mega soczysty

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg tuszka kurczaka
    sól , pieprz, slodka i ostra papryka
    butelka ciemnego piwa 0,5 l
    warzywa na patelnię

Kurczak pieczony na butelce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka nacieramy na noc solą, pieprzem i paprykami. Na drugi dzień z butelki odlewamy pól szkl piwa, nadziewamy na nią naszego kurczaka. Ustawiamy w piekarniku na najnioższej półce. Pieczemy godzinę. Kurczak
    dzięki takiej metodzie pieczenia jest niezwykle soczysty, podajemy z miksem warzyw na patelnię.

    NIE OBAWIAJMY SIĘ SMAKU, KURCZAK NIE PRZECHODZI JEGO SMAKIEM. JEŚLI NIE LUBIMY PIWA WOGLE, MOŻEMY DO BUTELKI WLAĆ NP BULION WARZYWNY.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy