Kurczak pieczony w paście Harissa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Chrupiący kurczak na ostro z pieczonymi ziemniakami.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 kawałki kurczaka, użyłam udek
    2 -3 łyżeczki pasty Harissa
    2 łyżki miodu
    4-5 młode ziemniaki
    sól

Kurczak pieczony w paście harissa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tj2291 1. Kurczaka nacieramy solą i pastą Harissa.
    W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki pokrojone w ósemki. Nacieramy je Harissą i posypujemy solą. Na ziemniakach układamy kawałki kurczaka.
  • 2. Kurczaka polewamy miodem. Pieczemy w 180-190 stopniach przez godzinę. Kurczaka obracamy co jakiś czas by zrumienił się z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy