Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotujecie w nie więcej niż 30 minut. Danie lekkie, pachnące a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.
25 min
Dla 1 osoby
Składniki:
50 g Ryżu basmati
10 g Oliwy z oliwek
100 g Piersi z kurczaka
100 g Chińskiej mieszanki warzywnej
20 g Sosu sojowego
Przyprawy: curry, papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz.
Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki.
2. Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy.
3. Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie.
4. Na tą samą patelnie wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając.
5. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.
6. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
7. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami.
Komentarze