Kurczak po chińsku

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby

Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotujecie w nie więcej niż 30 minut. Danie lekkie, pachnące a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50 g Ryżu basmati
    10 g Oliwy z oliwek
    100 g Piersi z kurczaka
    100 g Chińskiej mieszanki warzywnej
    20 g Sosu sojowego
    Przyprawy: curry, papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz.

Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki.
    2. Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy.
    3. Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie.
    4. Na tą samą patelnie wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając.
    5. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.
    6. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    7. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy