Kurczak po dyniową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie lekkie,smaczne i bardzo proste do przygotowania i do tego praktycznie robi się samo.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety kurczaka(małe)
    200 g miąższu z dyni
    1 zielona papryka
    czerwona cebula
    ząbek czosnku
    3 łyżki masła
    wegeta o smaku kurczaka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kurczak po dyniową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażyć pokrojoną drobno paprykę i cebulę,startą na dużych oczkach tarki dynię oraz posiekany czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Filety kurczaka umyć i osuszyć,natrzeć wegetą i oprószyć pieprzem,szybko obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
    Mięso przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i ułożyć na nim podsmażone warzywa.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni piec z wyłączonym termoobiegiem około 15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy