Przygotowanie tej potrawy jest proste, nawet bardzo proste. A na dodatek każdemu smakuje.
35 min
Składniki:
0,5 kg piersi kurczaka bez kości
1 łyżka przyprawy do kurczaka
sól do smaku
1/2 szklanki sosu enchilada
ok. 448 g sera żółtego, startego
zielona pietruszka do ozdoby
Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotujemy najpierw sos. Wszystkie składniki do sosu poddusić na średnim ogniu ok. 10 minut. Sos mamy gotowy. Można dolać wody.
2.Nagrzać piekarnik. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Posypać pokrojone piersi przyprawą do kurczaka. Piersi kurczaka umieścić w naczyniu żarnoodpornym, doprawić solą do smaku.
Dodać sos enchilada, wlać na kurczaka, Następnie na wierzchu posypać serem i piec ok. 10 - 20 minut, aż będzie bulgotać. Posypać na wierzchu pietruszką
Porady
Danie to jest dla 5 osób. Idealnie pasuje do ziemniaków, ryżu.
Komentarze