Kurczak w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To znakomite danie świetnie nadaje się na imprezę, a nawet na zwykłą kolację czy obiad. Przygotowanie jest szybkie i bardzo łatwe. Przepięknie wygląda i znakomicie smakuje!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ok. 400 g fileta z kurczaka
    - 1 brokuł
    - 1 opakowanie ciasta francuskiego
    - ok. 20 dag startego sera żółtego
    - sól, pieprz, przyprawa do gyrosa
    Można dodać również kukurydzę

Kurczak w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić i usmażyć. Podzielony na różyczki brokuł ugotować w osolonej wodzie. Następnie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce od piekarnika rozłożyć ciasto francuskie. Na środku ciasta wyłożyć usmażonego kurczaka i brokuły. Można dodać również kukurydzę. Składniki posypać startym serem. Naciąć ciasto po dwóch stronach w odległości ok 4 cm. Następnie przekładać na przemian nacięte paski (raz z prawej strony, raz z lewej - tak jak warkocz). Przygotowany warkocz wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy