Kurczak w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Za pewne każdy z Was jest miłośnikiem ketchupu, jego pikantny smak nadaje potrawą aromaty smakowe.
Dlatego proponuję potrawę w ketchupie urozmaiconą papryką.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 1 średni ketchup pikantny
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 papryka czerwona
    • Cebula
    • ½ pęczka szczypiorku

Kurczak w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Fileta kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.
  • papryka 2. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do kurczaka.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.
  • ketchup 4. Jak mięso i warzywa są już dobre, wlewamy ketchup, chwilę prużymy.
  • szczypiorek 5. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
  • danie 6. Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

Najlepiej smakuje z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy