Kurczak w krakersach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie kotlety znakomicie sprawdzą się na domowych imprezach jako ciepła przekąska. Możemy w ten sam sposób zrobić niewielki kąski i podac je z frytkami i sosem czosnkowym.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    Przyprawa do gyrosa
    200 g krakersów
    Sól
    Pieprz
    2 jajka

Kurczak w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krakersy rozbijamy na drobną panierkę. Możemy to zrobić za pomocą blendera lub zwykłego tłuczka i woreczka. Filet z kurczaka kroimy na płaty. Każdy rozbijamy tłuczkiem. Z każdej strony mięso doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grosa. Soli używamy bardzo niewiele, ponieważ krakersy są już odpowiednio słone. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i krakersowej panierce. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem.

Komentarze

Podobne przepisy