Kurczak w majonezie

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Nowa odsłona tradycyjnego Kurczaka zpiekarnika

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kurczak około 1.7kg
    łyżka przyprawy staropolskiej do kurczaka
    łyżeczka pieprzu mielonego
    łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    5 łyżek majonezu
    4 łyżki bułki tartej

Kurczak w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przeciąć na pół. Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie posmarować każdą połowę kurczaka majonezem(tak by był cały pokryty) i obficie posypać byłką tarta. Kurczaka wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec około 70 minut- do momentu aż mięso będzie miało złoto-brązowy kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy