Kurczak w owsianej panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka suchych płatków owsianych
    2 jajka
    400 g fileta z kurczaka lub indyka
    sól, pieprz do smaku (inne wedle uznania)
    masło klarowane do smażenia

Kurczak w owsianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).
    Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.
    Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.
    Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy