Kurczak w piwnym cieście

0 (0 ocen)

  • 10 godz.

...

  • 10 godz.

Składniki:


  • 1/2 l mleka
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka mielonego pieprzu
    1 kg pałek z kurczaka
    Ciasto:
    200 g mąki
    2 łyżki prażonej cebuli
    1 łyżka granulowanego czosnku
    1 łyżka pieprzu cayenne
    1 łyżka soli
    1 łyżka pieprzu
    1/2 l piwa
    Olej do głębokiego smażenia

Kurczak w piwnym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w piwnym cieście 2 1. Mleko wymieszać z solą i pieprzem,zalać części kurczaka ,wstawić na noc do lodówki.
  • Kurczak w piwnym cieście 3 2. W dużej misce wymieszać mąkę ,cebulkę i wszystkie przyprawy.
  • Kurczak w piwnym cieście 5 3. Dokładnie wymieszać.
  • Kurczak w piwnym cieście 4 4. Wlać piwo (ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego)
  • Kurczak w piwnym cieście 6 5. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Osączone i osuszone z mlecznej zalewy pałki ,zanurzyć w cieście i smażyć na złoto (ok.30 min)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy