Kurczak w sosie serowo-śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowe przygotowanie, całość do naczynia żaroodpornego i do piekarnika. Świeża bagietka i całość zamyka się ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg podudzi z kurczaka
    1 szklanka śmietanki 36%
    100 g twarogu koziego
    200 g mrożonych podgrzybków
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki sosu tabasco
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w sosie serowo-śmietanowym 1. Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Śmietanę, pokruszony ser, rozmrożone grzyby, posiekany lubczyk, słodką paprykę, tabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie mieszamy.
    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 45 min. w temperaturze 180°C.
    Podajemy ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy