Kurczak w sosie słodko - kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte piersi z kurczaka pokroiłam w grubą kostkę. Oprószyłam solą i pieprzem. Usmażyłam na niewielkiej ilości oleju. Gdy mięso zaczęło się rumienić dodałam pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dołożyłam pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodałam pokrojone pieczarki oraz pokrojoną w słupki marchewkę. Podlałam ok 1/2 szkl gorącej wody. Gdy marchewka zmiękła dodałam pokrojone w półplasterki ogórki konserwowe. Dołożyłam pomidory i ketchup. Doprawiłam solą, pieprzem, miodem. Zagęściłam potrawę łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w niewielkiej ilości wody. Podałam z ryżem ugotowanym na sypko
Komentarze