Kurczak w sosie z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podwójna pierś z kurczaka
Przyprawa gyros
4 średnie cebule
Ząbek czosnku
Puszka czerwonej fasoli
Torebka ryżu
Sól pieprz
Papryka w proszku słodka i ostra

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    Przyprawa gyros
    4 średnie cebule
    Ząbek czosnku
    Puszka czerwonej fasoli
    Torebka ryżu
    Sól pieprz
    Papryka w proszku słodka i ostra

Kurczak w sosie z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
    Pierś kurczak pokroić w średnią kostkę obtoczyć w przyprawie gyros. Smażyć na wolnym ogniu. Po 10 min duszenia dodać pokrojoną w piórka cebulę czosnek i puszkę z czerwonej fasoli- łącznie z sosem z puszki dodać szklankę wody (tak aby pokryć całą zawartość duszonych składników) doprawić sola pieprzem i czerwoną papryką. Dusić do miękkości składników. Połączyć z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy