Kurczak z czerwoną fasolką, kukurydzą i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Chyba każdy miewa takie dni kiedy nie ma czasu albo ochoty na gotowanie, więc bardzo chętnie podzielę się z Wami tym przepisem :) Przygotowanie tej prostej, ale pysznej potrawy zajmuję tylko 20 minut :)

  • 25 min

Składniki:

  • 300g filetów z piersi kurczaka, 1 mała cebula czerwona, 1 puszka czerwonej fasolki, 1/2 puszki kukurydzy, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz wg smaku, 2 łyżki oleju do smażenia.

Kurczak z czerwoną fasolką, kukurydzą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni, dodać mięso pokrojone w kostkę (około 1,5x1,5cm), obsmażyć z każdej strony, dodać fasolę ( razem z płynem), kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić wg smaku i dusić przez około 7-10 minut. Przed podaniem posypać drobno posiekaną zieleniną. Obiad w 20 minut gotowy :)

Komentarze

Podobne przepisy