Chyba każdy miewa takie dni kiedy nie ma czasu albo ochoty na gotowanie, więc bardzo chętnie podzielę się z Wami tym przepisem :) Przygotowanie tej prostej, ale pysznej potrawy zajmuję tylko 20 minut :)
25 min
Składniki:
300g filetów z piersi kurczaka, 1 mała cebula czerwona, 1 puszka czerwonej fasolki, 1/2 puszki kukurydzy, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz wg smaku, 2 łyżki oleju do smażenia.
Kurczak z czerwoną fasolką, kukurydzą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni, dodać mięso pokrojone w kostkę (około 1,5x1,5cm), obsmażyć z każdej strony, dodać fasolę ( razem z płynem), kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić wg smaku i dusić przez około 7-10 minut. Przed podaniem posypać drobno posiekaną zieleniną. Obiad w 20 minut gotowy :)
Komentarze