Potrawa jest prosta do wykonania, choć ma unikalną recepturę.
Składniki:
● 40 dag filetów z kurczaka
● 5 dag bulwy kopru włoskiego
● 5 dag koziego sera
● 10 dag jogurtu naturalnego
● szczypiorek
● ząbek czosnku
● świeży i suszony tymianek
● sól
● woreczek ryżu
Kurczak z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy.
Nacieramy tymiankiem
i solą. Nacinamy kieszeń.
2.Farsz: ser ścieramy na
tarce. Koper kroimy w cienkie
słupki. Ser i koper mieszamy
ze świeżym tymiankiem,
doprawiamy solą.
Mieszamy. Napełniamy kieszeń.
Spinamy wykałaczką.
Mięso gotujemy na parze
ok. 25 minut.
3.Ryż gotujemy na sypko.
Szczypiorek siekamy, czosnek
obieramy i przeciskamy
przez praskę. Jogurt mieszamy
ze szczypiorkiem
i czosnkiem. Mięso kroimy
ukośnie w plastry. Podajemy
z sosem i ryżem.
Komentarze