Kurczak z kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem szczęśliwą młodą mamą i żoną, lubię gotować.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    puszka kukurydzy
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz
    łyżeczka mielonej ostrej papryki
    łyżka bazylii
    oliwa z oliwek

Kurczak z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki, posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy mięso i obsmażamy 3-4 minuty. Dodajemy kukurydzę razem z zalewą i wlewamy ok. 1/2 szklanki przegotowanej wody. Dodajemy mieloną paprykę oraz bazylię–rozkruszamy w palcach.
  • 3. Dusimy, aż odparuje ok. 1/3 płynu. Dodajemy śmietanę, solimy, mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy