Kurczak z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Dodajemy wodę oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy, aż marchewka będzie miękka (około 20 minut). Jeżeli woda się wygotuje, dolewamy, żeby marchewka się nie przypaliła.
2.Filety myjemy, osuszamy i rozbijamy na grubość około 2 cm.
3.Przygotowujemy marynatę z Fix (załączoną przyprawę należy wymieszać z 4 łyżkami oleju i łyżką wody). Gotową marynatą nacieramy mięso i wkładamy do woreczków z Fixa (każdy filet osobno).
4.Smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu około 15 minut, co jakiś czas przewracając na drugą stronę.
5.Gotowe danie posypujemy natką pietruszki (może być suszona).
Komentarze