Kurczak z ryżem i warzywami

0 (0 ocen)

Banalnie proste i szybkie danie obiadowe. Swoją prostotą zachwyci każdego. Idealne dla osób na diecie.

Składniki:

  • 200 g ryżu
    400 g filetu z piersi kurczaka
    200 g fasolki szparagowej zielonej
    1/3 czerwonej papryki
    200 g pieczarek
    150 g kukurydzy
    1 marchewka
    Sól
    Pieprz
    Przyprawa do kurczaka
    0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
    200 ml bulionu drobiowego

Kurczak z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na patelni. Fasolkę szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy