Kurczak z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla dwójki dzieci i męża. Moja rodzina uwielbia dania z drobiu.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● kilka pieczarek
    ● 2 czerwone cebule
    ● sól
    ● pieprz
    ● oregano
    ● zielona, czerwona i żółta papryka
    ● 100 ml oliwy
    ● ocet balsamiczny

Kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, rozgniatamy
    i rozcieramy z solą.
    Dodajemy pieprz, oregano
    i oliwę, mieszamy.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w grube paski. Zalewamy
    połową marynaty
    i godzinę chłodzimy.
  • 3. Z papryk usuwamy gniazda
    nasienne, miąższ kroimy
    w ósemki. Cebule obieramy
    i kroimy w plastry. Pieczarki
    przekrawamy na pół. Mięso
    grillujemy z obu stron na złotobrązowo.
    Warzywa obtaczamy
    w pozostałej marynacie,
    grillujemy. Skrapiamy
    octem. Podajemy z mięsem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy