Kurczak z zielonym chilli i rodzynkami

0 (0 ocen)

Bardzo lubię połączenie mięsa z owocami dlatego jednym z moich ulubionych dań kuchni indyjskiej jest kurczak z zielonym chilli i rodzynkami.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    4 cebule
    szczypta soli
    1 łyżeczka kurkumy
    2 łyżeczki przyprawy zielone chilli
    2 łyżki rodzynek
    400 ml wody

Kurczak z zielonym chilli i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać sól, kurkumę oraz zielone chilli i wymieszać. Włożyć udka, wlać wodę i całość dusić na małym ogniu 30 min. Pod koniec duszenia dodać rodzynki. Gotowe udka podawać od razu po przygotowaniu z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy