Kurczakowo-brzoskwiniowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Tę sałatkę zazwyczaj robię razem z mężem. Często gości na naszym stole, gdyż jest łatwa do przygotowania i wyśmienicie sprawdza się podczas spotkań ze znajomymi.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z kurczaka
    ● duża puszka brzoskwiń
    ● 2 ogórki
    ● duży słoik papryki
    ● 1/2 słoika cebulki perłowej
    ● duży słoik majonezu
    ● pęczek koperku
    ● przyprawa do kurczaka
    ● olej do smażenia

Kurczakowo-brzoskwiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczakowo-brzoskwiniowa 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w średnią kostkę. Oprószamy
    przyprawą. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • Kurczakowo-brzoskwiniowa 2. Brzoskwinie i papryki kroimy
    w średnią kostkę. Cebulki osączamy
    z zalewy. Ogórki myjemy
    i ze skórką kroimy w cienkie
    plastry.
  • Kurczakowo-brzoskwiniowa 3. Brzoskwinie, warzywa i mięso
    mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Koperek
    myjemy, siekamy i mieszamy
    z majonezem. Przed
    podaniem polewamy sałatkę.

Porady

Cebulki marynowane możemy zastąpić 3-4 średnimi surowymi cebulami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy