Kurcze na zielonej trawce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku gotujemy wodę z odrobiną soli i łyżką oleju, Gdy woda zacznie wrzeć wsypujemy makaron i gotujemy al dente od czasu do czasu mieszając.
Ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy letnią wodą.
Mrożony szpinak wrzucamy do garnka i pod przykryciem gotujemy, do czasu gdy z mrożonki zrobi się papka, przyprawiamy magi i czosnkiem granulowanym. Szpinak łączymy w garnku z makaronem i śmietanką.
Na patelni rozgrzewamy resztę tłuszczu, filet rozbijamy i nacieramy ulubionymi przyprawami ja używam odrobiny przyprawy do kurczaka, czosnku granulowanego, papryki ostrej, papryki słodkiej oraz sosu sojowego.
Tak natarty filet obsmażamy z jednej i drugiej strony.
Na talerz wykładamy makaron ze szpinakiem, posypujemy odrobiną sera, na tak przygotowana "trawkę" wykładamy obsmażony filet z kurczaka, posypujemy serem żółtym.
SMACZNEGO!!:)
Porady
Ja czasami gdy mam mniej czasu filet obsmażam w papirusie z firmy "Winiary" mięsko jest soczyste i smaczne.
Komentarze