Kurki w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kremowy, aromatyczny sos może stanowić osobne danie, jak i dodatek do obiadowego mięsa.

  • 2 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g kurek
    -200 g kwaśnej śmietany
    -1/2 cebuli
    -szczypiorek
    -sól, pieprz
    -2 masła

Kurki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na patelni na rozgrzanym maśle. Kurki umyć i oczyścić, większe pokroić na kawałki. Dodać do cebuli, doprawić solą i pieprzem i smażyć kilka minut. Dodać śmietanę i całość wymieszać. Zmniejszyć moc palnika, smażyć kilka minut. Pod koniec dodać szczypiorek. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy