KURKI W SOSIE ŚMIETANKOWO - ZIOŁOWYM

0 (0 ocen)

DO MIĘS, RYŻU, MAKARONU I ZIEMNIAKÓW

Składniki:

  • 500 g kurek
    1 cebula
    pół kostki rosołowej
    szklanka wody
    mała śmietana
    masło lub olej
    sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kurki w sosie śmietankowo - ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kurki oczyścić umyć i pokroić na mniejsze kawałki
    cebulę pokroić w kostkę
    na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju, dodać pokrojona w kostkę cebulę, zeszklić, dodać kurki , podsmażyć, dodać rosołek w kostce rozpuszczony w szklance gorącej wody, gotować ok 15 minut, dodać śmietanę, sól pieprz do smaku i zioła prowansalskie. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.) Podawać z ryżem, makaronem, lub ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy