KURKOWE LETNIE SZALEŃSTWO

0 (0 ocen)

NIE ZBIERAM OSOBIŚCIE ALE ZAWSZE KUPUJĘ OD PRZYDROŻNYCH ZBIERACZY TE CUDOWNIE PACHNĄCE GRZYBY:) TRZEBA KORZYSTAĆ I SMAKOWAĆ:)

Składniki:

  • -KURKI:)
    -CEBULA
    -SZKLANKA BULIONU - Z KURY LUB WARZYWNEGO JAK KTO WOLI
    -ŚMIETANA-NAJLEPSZA KREMÓWKA 30%
    -1 ŁYŻKA MĄKI
    -KOPEREK I NATKA PIETRUSZKI
    -MASŁO
    -SÓL,PIEPRZ

Kurkowe letnie szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SMAŻYMY CEBULKĘ 1. NA ROZGRZANEJ PATELNI ROZPUSZCZAMY MASŁO I PRZYSMAŻAMY NA NIM POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ
  • KURKI W CEBULCE 2. DO CEBULKI DODAJEMY POKROJONE KURKI-OCZYWIŚCIE KROIMY TYLKO TE WIĘKSZE:) PODSMAŻAMY WSZYSTKO RAZEM
  • DUSIMY;) 3. DO PODSMAŻONYCH KUREK WLEWAMY SZKLANKĘ BULIONU.DUSIMY OK 15 MINUT AŻ KURKI BĘDĄ MIĘKKIE:)
  • Z KREMÓWKĄ 4. POD KONIEC DUSZENIA DODAJEMY PÓŁ SZKLANKI ŚMIETANY KREMÓWKI WYMIESZANEJ Z 1 ŁYŻKĄ MĄKI.SZYBKO MIESZAMY. JESZCZE CHWILĘ LEKKO GOTUJĄC NA MAŁYM OGNIU.
  • PIETRUCHA I KOPER 5. NATKĘ PIETRUSZKI I KOPEREK KROIMY-DUŻA ILOŚĆ PREFEROWANA:) NASTĘPNIE DODAJEMY DO KUREK,MIESZAMY I ODSTAWIAMY Z OGNIA:) GOTOWE:) DO SMAKU SÓL I PIEPRZ:)
    SMACZNEGO:)
    NIESTETY NIE MAM ZDJĘCIA POTRAWY NA TALERZU BO ...NIE ZDĄŻYŁAM ZROBIĆ:) WSZYSCY WSZYSTKO TAK SZYBKO ZJEDLI:)

Porady

JEŚĆ SZYBKO BO MOŻE KTOŚ ZROBIĆ TO ZA NAS...LUB TEŻ JEŚĆ WOLNO I SMAKOWAĆ KAŻDY KĘS;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy