NIE ZBIERAM OSOBIŚCIE ALE ZAWSZE KUPUJĘ OD PRZYDROŻNYCH ZBIERACZY TE CUDOWNIE PACHNĄCE GRZYBY:) TRZEBA KORZYSTAĆ I SMAKOWAĆ:)
Składniki:
-KURKI:)
-CEBULA
-SZKLANKA BULIONU - Z KURY LUB WARZYWNEGO JAK KTO WOLI
-ŚMIETANA-NAJLEPSZA KREMÓWKA 30%
-1 ŁYŻKA MĄKI
-KOPEREK I NATKA PIETRUSZKI
-MASŁO
-SÓL,PIEPRZ
Kurkowe letnie szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NA ROZGRZANEJ PATELNI ROZPUSZCZAMY MASŁO I PRZYSMAŻAMY NA NIM POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ
2.DO CEBULKI DODAJEMY POKROJONE KURKI-OCZYWIŚCIE KROIMY TYLKO TE WIĘKSZE:) PODSMAŻAMY WSZYSTKO RAZEM
3.DO PODSMAŻONYCH KUREK WLEWAMY SZKLANKĘ BULIONU.DUSIMY OK 15 MINUT AŻ KURKI BĘDĄ MIĘKKIE:)
4.POD KONIEC DUSZENIA DODAJEMY PÓŁ SZKLANKI ŚMIETANY KREMÓWKI WYMIESZANEJ Z 1 ŁYŻKĄ MĄKI.SZYBKO MIESZAMY. JESZCZE CHWILĘ LEKKO GOTUJĄC NA MAŁYM OGNIU.
5.NATKĘ PIETRUSZKI I KOPEREK KROIMY-DUŻA ILOŚĆ PREFEROWANA:) NASTĘPNIE DODAJEMY DO KUREK,MIESZAMY I ODSTAWIAMY Z OGNIA:) GOTOWE:) DO SMAKU SÓL I PIEPRZ:)
SMACZNEGO:)
NIESTETY NIE MAM ZDJĘCIA POTRAWY NA TALERZU BO ...NIE ZDĄŻYŁAM ZROBIĆ:) WSZYSCY WSZYSTKO TAK SZYBKO ZJEDLI:)
Porady
JEŚĆ SZYBKO BO MOŻE KTOŚ ZROBIĆ TO ZA NAS...LUB TEŻ JEŚĆ WOLNO I SMAKOWAĆ KAŻDY KĘS;)
Komentarze