Kuskus z bakłażanem i wieprzowiną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bakłażany to wspaniałe warzywo. Przekonajcie się jak smakują z tą delikatną kaszą.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 0.5 sztuki
    - kuskus: 1 szklanka
    - schab: 100 gramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - sos sojowy: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kuskus z bakłażanem i wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przygotowujemy w sposób podany na opakowaniu.
    Kroimy bakłażana w 0,5 centymetrowe talarki, kładziemy na talerzu i obsypujemy solą.
  • 2. Mięso kroimy w cieniutkie paseczki i także obsypujemy solą i pieprzem. Patelnie rozgrzewamy z oliwą i smażymy na niej mięso. Gdy mięso będzie usmażone zdejmujemy je z patelni i na pozostałości oliwy smażymy plastry bakłażana.
  • 3. Gdy warzywo jest usmażone dodajemy do niego pokrojoną cebulę, mięso. W momencie gdy cebula się podsmaży wsypujemy już przygotowaną kaszę. Wszystko razem mieszamy. Kropimy sosem sojowym i nadal mieszamy, gdy kasza zgęstnieje przekładamy na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy