Kuskus z warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka, orzeźwiająca sałatka idealna na drugie śniadanie lub kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • ½ szklanki kaszy kuskus
    2 średnie pomidory
    1/3 ogórka wężowego
    ½ niedużej czerwonej cebuli
    4 łyżki sera feta
    2 łyżki posiekanej pietruszki
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz

Kuskus z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory, ogórka i cebulę obieram i kroję w kostkę. Do małej miseczki wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję szczyptę soli i pieprzu, mieszam. Kuskus przygotowuję według informacji umieszczonych na opakowaniu. Do gotowej kaszy dodaję pokrojone i odsączone warzywa, natkę, dressing i część fety, mieszam. Nakładam do miseczek, posypuję z wierzchu resztą fety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy