Kuskusowe kuleczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taki zamiennik do obiadu zamiast ziemniaczkow, kaszy czy ryżu.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g kaszki kuskus
    wrzątek
    250 g sera
    3 łyżki śmietany sól
    pieprz
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia

Kuskusowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę zalać wrzątkiem w miseczce, ok 1 cm ponad kaszą. Lekko wymieszać i pozostawić do nepęcznienia.
    Przestudzoną kaszkę wymieszać z serem i śmietaną, doprawić do smaku.
    Formować kulki wielkości brzoskwinki i panierować w bułce tartej.
    Smażyć na tłuszczu przed podaniem.

    Kuleczki podałam z nadziewaną papryką i surówką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy