Kwaśne ziemniaczki Babci Wandzi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Są bardzo pyszne i co najważniejsze łatwe w przygotowaniu i tanie ! Moje ulubione danie z dzieciństwa :)

  • 45 min

Składniki:

  • ok. 8 ziemniaków
    smalec ( pół kostki )
    1 cebula
    ocet

Kwaśne ziemniaczki babci wandzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć,ugotować, obrać ze skórki ( można gotować obrane) ,
    gorące pokroić w grubą kostkę,posolić i popieprzyć.

    Przesmażyć smalec z cebulką, wlać 2-3 łyżki octu na patelnie i wszystko wymieszać z ziemniakami.
    Prawda,że bardzo proste ? ;)

Porady

Najlepiej smakują podane z jajkiem sadzonym i mizeria !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy