Kwaszona kapusta z wieprzowiną i papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Taka kapusta najlepiej smakuje na drugi lub nawet trzeci dzień od momentu przygotowania.Podaję ją z ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g kapusty kwaszonej

    0,5 kg wieprzowej łopatki

    1 duża cebula

    1 czerwona papryka

    1 żółta papryka

    4 łyżki śmietany 18%

    pęczek koperku

    3 ząbki czosnku

    sól,pieprz,majeranek,tymianek ,kminek do smaku

    wywar z kości.

Kwaszona kapusta z wieprzowiną i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać,drobno pokroić.Paprykę oczyścić pokroić w większą kostkę.Mięso oczyścić,pokroić w kostkę ,podsmażyć razem z cebulą i papryką.Przyprawić solą i pieprzem.Dodać drobno posiekany czosnek.Następnie dodać pokrojoną kapustę,zalać wywarem z kości (tak by przykryć kapustę)Przyprawić do smaku i dusić do miękkości,często mieszając.Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany koperek oraz śmietanę.Doprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy