Kwiaty cukinii nadziewane bryndzą i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Kiedy kuchnia staję się poezją.....Ojczyzną cukinii są Włochy, najbardziej Toskania. Roślina wydaje dwa rodzaje kwiatów: męskie i żeńskie. Żeńskie, to te z zalążkiem cukiniowego owocu (tak jak u mnie). Męskie rosną samodzielnie.

Składniki:

  • Składniki:
    4 kwiaty cukinii
    100 g bryndzy
    100 g serka śmietankowego
    4 plastry suszonych pomidorów
    skórka otarta z połowy cytryny
    1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
    świeży tymianek
    pieprz

Kwiaty cukinii nadziewane bryndzą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwiaty myjemy i osuszamy. Serki ze sobą mieszamy doprawiamy pieprzem i posiekanym tymiankiem, skórką cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na koniec dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. Całość mieszamy.
  • 2. Takim farszem wypełniamy kwiaty cukinii i grillujemy chwilkę. Jeśli mamy kwiaty z zalążkami owocu cukinii, same owoce można doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy