Ciasto Lambada

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie i smaczne ciasto

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopty - 1 opakowanie
    3 szklanki soku z wiśni
    2 małe budynie śmietankowe
    4 łyżki cukru
    2 śnieżki
    2 galaretki wiśniowe
    czekolada do dekoracji

Ciasto lambada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy biszkopty dość gęsto.
  • 2. Budyń rozpuszczamy w 1 szklance soku, resztę soku gotujemy wraz z cukrem. Gdy się ugotuje budyń szybko wylewamy go na biszkopty. Ostawiamy do wystudzenia
  • 3. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu.Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody,odstawiamy do wystudzenia. Łączymy śnieżkę z galaretkę. Rozkładamy następnie na wystudzoną masę wiśniową.
  • 4. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą z odrobiną mleka. Wkładamy do lodówki. Smacznego!

Porady

Można sok z wiśni zastąpić innym np Kubusiem. galaretka może mieć dowolny smak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy