Lasagne po domowemu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Smaczna i idealna na każdą okazję,przepis dostałam od koleżanki.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron lasagne: 1 sztuka
    - mięso mielone wołowo - wieprzowe: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - cebula posiekna: 2 sztuki
    - czosnek posiekany zabki: 3 ząbki
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - przegotowana woda: 1 szklanka
    - olej do smażenia: 3 łyżki
    - ser żółty starkowany: 30 gramów
    - pieprz, sól, oregano: 1 szczypta
    - sos boloński: 1 szklanka

Lasagne po domowemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dusimy z mięsem mielonym i doprawiamy do smaku przyprawami,następnie dodajemy koncentrat pomidorowy rozrobiony w szklance wody przegotowanej,całość dusimy przez 15 minut.We wrzącej wodzie gotujemy makaron lasagne.Następnie blachę smarujemy masłem,kładziemy na niej na przemian płaty makaronu lasagne i farsz przygotowany z mięsa mielonego i warzyw,całość zalewamy sosem bolońskim(może być gotowy ze słoika) i wierzch posypujemy startym żółtym serem.Pieczemy w piekarniku 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy