Laseczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie obawiam się niespodziewanych gości, bo w mig mogę zrobić te smakołyki.

Składniki:

  • 25 dag mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    12 dag miękkiego masła lub margaryny
    1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    jajko
    5 dag cukru
    2 łyżki kakao
    łyżka mleka

Laseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy. Wsypujemy proszek do pieczenia i cynamon. Mieszamy. Dodajemy masło, jajko i cukier. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na pół. Jedną porcję mieszamy z kakao, drugą z mlekiem. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  • 2. Formujemy nieduże wałeczki. Zaplatamy po jednym jasnym i ciemnym. Lekko
    spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy