Łatwa stratta z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W odróżnieniu od klasycznego dania tego typu, nie trzeba go robić poprzedniego dnia wieczorem.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kromka chleba (bez skórki): 6 sztuk
    - surowa kiełbasa: 500 gramów
    - musztarda: 1 łyżka
    - ser żółty (ementaler, tarty): 90 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - śmietana: 150 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 2 szczypty
    - oliwa: 1 łyżka

Łatwa stratta z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Podsmażyć pokrojoną kiełbasę na łyżce oliwy, dodać musztardę i wymieszać.
  • 3. Nałożyć kiełbasę i ser na kromki chleba.
  • 4. Ubić jajka z mlekiem, śmietaną, solą i pieprzem. Polać zapiekankę.
  • 5. Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy