Lazania a`la cannelloni

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecamy bardzo.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 12 płatów lazanii
    400 g sera ricotta
    500 g mozzarelli
    100 g startego parmezanu
    12 cienkich plastrów szynki
    1 cebula
    10 listków bazylii
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz biały
    400 ml beszamelowego
    400 ml sosu pomidorowego z bazylią

Lazania a`la cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lazania a`la cannelloni 1. Cebulę przesmażyłem na maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę.
    Cebulę, mozzarellę, ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksowałem.
    Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę. Zrolowałem. Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym.
    Posypałem resztą parmezanu.
    Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Komentarze

Podobne przepisy